BAZELE KINETOTERAPIEI ÎN GERIATRIE

18,90 lei

Descriere

An apariție: 2016

Autor: ANCA JIANU

ISBN: 978-973-163-703-7

Nr. pagini: 164

Lucrarea Bazele kinetoterapiei în geriatrie reprezintă un proiect îndrăzneţ, având în vedere necesitatea unor materiale noi în domeniu. Discutăm de materiale noi, în condiţiile în care, la această oră, nu există în literatura de specialitate o monografie de referinţă, geriatria-gerontologia fiind, totuşi, de departe cel mai complex şi bine reprezentat domeniu de patologie în orice ţară europeană, deci, şi în România.

În condiţiile în care populaţia întregii lumi, şi mai ales a Europei, îmbătrâneşte, media de vârstă crescând an de an, în condiţiile în care procesele degenerativ-degradative afectează tot mai mult fiecare aparat, sistem şi organ chiar al organismului uman, programele de recuperare devin esenţiale în prezervarea funcţionalităţii optime şi a calităţii vieţii individului.

Abordarea exhaustivă, dar în acelaşi timp sintetică şi extrem de bine structurată, face din lucrarea de faţă un instrument extrem de valoros pentru învăţământul universitar de kinetoterapie, acoperind o zonă importantă de patologie, care până acum nu a beneficiat de un asemenea suport.

Lucrarea este foarte bine documentată, în condiţiile în care autoarea a încercat o aducere la zi a datelor din domeniu, întreprindere dificilă, având în vedere complexitatea şi diversitatea informaţiei. Oricum, rezultatul acestui efort este meritoriu, lucrarea fiind extrem de densă, dar, în acelaşi timp, uşor de abordat şi utilizat ca mijloc de pregătire teoretică.

(Prof. univ. dr. Elena-Luminița Sidenco – din Prefață (I) la lucrare)