ARTA CÂNTULUI ȘI INTERPRETĂRII VOCALE

23,00 lei

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

An apariție: 2016, ediţia a II-a revăzută și adăugită

Autor: EMIL PINGHIRIAC, GEORGETA PINGHIRIAC

ISBN: 978-973-163-936-9

Nr. pagini: 188

Reeditarea cărţii de faţă este motivată de dorinţa de ne menţine în pas cu evoluţia gândirii muzicale, de a include informaţia „crudă”, care se schimbă cu paşi repezi.

Imensa bogăţie a informaţiilor, din toate domeniile de activitate, inclusiv din cultură, din muzică, a devenit în zilele noastre o componentă esenţială, a peisajului social. Fascinantă şi, uneori, extrem de utilă, informaţia „intră” în casa şi în viaţa noastră pe nesimţite. Ea trebuie controlată, selectată şi adaptată la nevoile noastre umane şi profesionale. Selecţia este absolut necesară pentru a ne feri de riscul înlocuirii esenţialului cu elemente de amănunt, nesemnificative. Lucrarea Arta cântului şi interpretării vocale îşi propune să ajute cititorii să „cearnă” câteva grăunţe de aur muzical din torentul impetuos şi tulbure al vieţii moderne.

Profesorul univ. dr. H.C. Victor Giuleanu afirma: „Un popor cu un înalt grad de cultură se impune şi se afirmă peste tot în lume, mai mult chiar decât pe alte căi. De aceea, segmentul muzical al culturii noastre trebuie slujit cu vigoare, pasiune şi devotament”.

Studiul cântului este deosebit de important. Mai întâi, studentul învaţă să cânte la propriul instrument (vocea); în al doilea rând, învață tehnica de a cânta, repertoriul, interpretarea, stilurile şi îşi lărgeşte considerabil orizontul spiritual. Studentul se „muzicalizează” şi va pătrunde „mai adânc, cu mintea, în lumile de frumuseţi…”, cum se exprima atât de profund marele nostru scriitor Alexandru Vlahuţă.

(Din „Considerații generale” – cuvânt introductiv la lucrare)