STRESUL DIN MINTEA NOASTRĂ ȘI RĂZBOIUL DIN LUMEA CELULELOR

27,30 lei

Stoc epuizat

Descriere

An apariție: 2014

Autor: GHIȚĂ FLOREA

ISBN: 978-606-20-0148-3

Nr. pagini: 212

Lucrarea demonstrează, cu argumente solide, că rețeaua de eroare în predicție este una esențială pentru sănătatea mentală, ea mergând mult dincolo de ce se credea în teoriile învățării, fiind răspunzătoare de emoții, stres, anxietate și chiar neurodegenerare.

Autorul consideră că patologia psihiatrică este în mare măsură produsă de sau relaționată cu alterări în reacția la stres a celulelor, conducând la inflamații, stres oxidativ, distrugerea ADN-ului, îmbătrânirea prematură a celulelor și diverse tulburări hormonale și ale factorilor de creștere. Un element important îl constituie prevenția.

În carte sunt dezbătute și alte subiecte, precum stilul de viață și cel de parenting care protejează creierul împotriva apariției unor boli, mai ales în timpul copilăriei și adolescenței. Mai mult, se pare că unele manifestări dintre cele de mai sus se pot constitui în biomarkeri de identificare precoce a bolilor.

În ceea ce privește tratamentul, se pare că răspunsul celulelor nervoase la tratament medicamentos, dar și psihoterapeutic depinde de starea în care se află mecanismele de plasticitate, mecanisme care pot fi influențate pozitiv prin tehnici specifice, prin stilul de viață și prin educație.