PROTOCOL, CEREMONIAL, ETICHETĂ ȘI CURTOAZIE ÎN RELAȚIILE INTERNAȚIONALE ȘI ÎN DIPLOMAȚIE

45,15 lei

Stoc epuizat

Descriere

An apariție: 2016

Autor: ELENA IULIANA LACHE

ISBN: 978-973-163-963-5

Nr. pagini: 356

Acest volum este un manual universitar care tratează protocolul, ceremonialul, eticheta şi curtoazia – componente definitorii ale relaţiilor internaţionale şi ale diplomaţiei. Ea este destinată studenţilor care urmează specializări din domeniul relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei.

Cartea poate fi folositoare persoanelor angajate în instituţii publice, organizaţii internaţionale, companii şi structuri private care au în componenţa lor compartimente/direcţii de protocol. Prin tematica şi felul în care este scrisă, lucrarea se adresează şi persoanelor fără responsabilităţi la nivel instituţional, dornice să îşi îmbogăţească cunoştinţele referitoare la regulile de comportare în societate, conform bunei-cuviinţe, moralei şi educaţiei. Nu în ultimul rând, cartea se adresează unui cerc larg de cititori, interesaţi să cunoască norme şi practici aferente protocolului, ceremonialului, etichetei, curtoaziei, bunelor maniere în relaţiile internaţionale şi în diplomaţie.

Protocol, ceremonial, etichetă şi curtoazie în relațiile internaționale și în diplomație se întemeiază, în principal, pe literatura de specialitate indicată în bibliografie, care reuneşte lucrări de referinţă din domeniile relaţiilor internaţionale, diplomaţiei, dreptului internaţional, istoriei româneşti şi istoriei universale.

 

(din Introducere)