Bucureşti, 22 mai 2023

În perioada 24 – 28 mai,

Editura Fundaţiei România de Mâine la Bookfest!

  • O bogată ofertă de carte și lucrări de teorie din domeniile: informatică, filosofie, integrare europeană, istorie și psihologie, limbi străine
  • Lansările de carte completează programul editurii de la salonul de carte din acest an

În perioada 24 – 28 mai , Editura Fundaţiei România de Mâine va fi prezentă la cea de-a XVI-a ediţie a Salonului de Carte Bookfest, din Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2. Standul editurii are indicativul G-17.

Programul de vizitare al târgului este zilnic, între orele 9.00-21.00, intrarea fiind liberă. Invitatul de onoare al acestei ediții este Italia, care le propune iubitorilor de carte un program amplu, ce cuprinde lansări de carte, dezbateri, evenimente pentru copii.

Vă aşteptăm la standul editurii să vă bucurați de cărți bune, discuții interesante și momente pline de inspirație. Pe toată perioada târgului, toate volumele editurii pot fi achiziţionate cu un discount de 30%.

Vă invităm să descoperiți cele mai noi apariții editoriale, să interacționați cu autorii noștri, personalităţi marcante ale peisajului cultural autohton, dar şi să participaţi la sesiuni de autografe.

„La ediția din acest an, la Bookfest, Editura Fundației România de Mâine va participa cu o bogată ofertă de carte și lucrări de teorie din domeniile: informatică, filosofie, integrare europeană, istorie și psihologie, limbi străine. De asemenea, în cadrul târgului vor fi promovate lucrări intens solicitate de cititori în ultima perioadă, individualizate printr-un bogat conținut teoretic și științific“, spune Dragoş Ciocăzan, directorul editurii.

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 16:30, pe scena Arca va fi lansat volumul „Europa sănătoasă. Tradiții, stil de viață“ al autoarelor  Alexandra Radu și Andreea Șerban. Cartea apare cu sprijinul Asociației Oamenilor de Afaceri Italieni din România, care vor fi prezenți, prin delegații lor, la lansarea cărții, unde vor prezenta mostre de produse, se vor face degustări, se va vorbi despre tradiții europene comune, prilej cu care vom vorbi și despre parteneriatul Universităţii Spiru Haret cu Istituto Teseo.

Volumul va apărea în Colecția „Multilingvism și culturi în dialog“. Ultimul deceniu a fost pentru Europa şi europeni, un moment de cotitură, pe care cu greu ni l-am fi imaginat la începutul anilor 2000: criză economică(2008), pandemie(2020), război în inima continentului(2022). Toate aceste evenimente au influenţat, aparent doar negativ, dar vom vedea că şi puternic pozitiv, stilul de viaţă al cetăţeanului european. În raportul Eurostat publicat de Uniunea Europeană în anul 2021, speranţa de viaţă a cetăţeanului european a scăzut uşor faţă de estimările din rapoartele anterioare probabil ca urmare a creșterii bruște a mortalității din cauza COVID-19. În 2019, speranța de viață la naștere a ajuns la 81,3 ani, dar apoi a scăzut în 2020 la 80,4 (-0,9 ani), iar în 2021 a scăzut și mai mult (-0,3 ani față de 2020). Comparativ cu 2020, speranța de viață atât pentru femei, cât și pentru bărbați a scăzut cu 0,3 ani. Totuşi, în ciuda acestor variaţii de vârstă în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, europenii în general şi locuitorii din Europa Mediteraneeană, în special, par să deţină secretul traiului lung și fericit. Astfel, două dintre zonele cu cel mai mare procent de centenari, se află în Europa. Este vorba despre insula Sardinia, din Italia şi insula Ikaria, din Grecia. În ce constă secretul existenței îndelungate şi de calitate a acestor persoane? Este viaţa lor diferită total de cea a celorlalţi europeni? Există anumite cutume de viață ce ar putea fi replicate, transmițând generațiilor următoare un ghid european al bunului gust și al bunului simț? Sunt întrebări la care autoarele acestui volum încearcă să răspundă, luând ca puncte de reper istoria unei civilizații, cea europeană și raportându-se la valorile general acceptate, dar de multe ori uitate: familia, tradițiile, spiritualitatea și nu în ultimul rând, hrana și odihna sănătoasă.

Vor participa membri ai Asociației Oamenilor de Afaceri Italieni din România, conf. univ. dr. Aurelian Virgil Băluță, prof. Melina Allegro (Italia), Mioara Vergu-Iordache (Opinia Națională), prof.univ. dr. Simona Marica, conf. univ. dr. Daiana Dumbrăvescu. Vor fi difuzate mesaje înregistrate ale unor personalități ale mediului academic din Italia și România. Lansarea va fi urmată de sesiune de autografe și dezbateri la standul editurii.

 

Evenimentul va fi difuzat live pe Facebook Bookfest, înregistrarea urmând să fie postată pe site-urile USH, Editurii FRM, Opinia Națională.

 

Vineri, 26 mai, de la ora 16.00, în sala Cafeneaua Literară, se va lansa volumul III al „Trilogiei Rostiri etice în cultura românească“, autor prof.univ.dr. Constantin Stroe, iar sâmbătă de la ora 12:30, în aceeaşi locaţie ediția a II-a a lucrării „Sisteme informatice financiar-bancare“, autori: Marius Daniel Mareș, Gabriel Mihai, Valerica Mareș. Lucrarea va apărea în colecția Probleme economice fundamentale. Autorul va fi disponibil pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, la standul editurii, imediat după lansare.

Partenerii media ai Editurii Fundaţiei România de Mâine la Bookfest sunt Opinia Naţională şi Radio Seven.

Hai la Bookfest! Editura FRM va fi acolo! Cu dragoste de carte. De peste 31 de ani.

www.editurafrm.ro