BIOLOGIA PLANTELOR. CITOLOGIE, HISTOLOGIE, MORFOLOGIE. ÎNDRUMĂTOR DE LUCRĂRI PRACTICE

14,91 lei

Descriere

An apariție: 2020

Autor: VIOLETA ELENA SIMION

ISBN: 978-606-20-0430-9

Nr. pagini: 144

 

Între medicina veterinară și biologia plantelor există o legătură foarte strânsă. Plantele sunt o resursă furajeră importantă pentru animale, astfel încât studiul de către studenții la medicină veterinară, din perspectiva botanică a acestora, este util. Pe de altă parte, abordarea acestei discipline din perspectivă terapeutică este importantă, fitoterapia – terapia prin intermediul cărora pot fi prevenite și chiar tratate anumite boli – fiind abordată de tot mai mulți medici veterinari.

Îndrumătorul de lucrări practice se adresează studenților la medicină veterinară, în primul an de studiu, pe parcursul unui semestru. Subiectele abordate sunt în conformitate cu fișa disciplinei de Biologia plantelor și urmăresc în capitolele 1, 2 și 3 citologia vegetală, histologia țesuturilor vegetale și morfologia plantelor.

Informațiile prezentate sunt însoțite de o bogată iconografie (123 de figuri). La sfârșitul fiecărui subcapitol se găsește un set de întrebări, iar la sfârșitul cărții este formulat un set de întrebări și răspunsuri în vederea recapitulării și verificării cunoștințelor dobândite la acestă disciplină, de către studenți.