REALIZAREA UMANĂ

24,68 lei

Categorie:

Descriere

An apariție: 2020

Autor: ION TUDOSESCU

ISBN: 978-606-20-0381-4

Nr. pagini: 232

 

Abordarea problematicii procesului de realizare umană (care se înfăptuieşte de către omul însuşi cu sprijinul şi condiţionarea societăţii sale) solicită o atenţie specială din partea filosofiei şi ştiinţei sociale contemporane. Nu numai deoarece o atare realizare reprezintă o măsură a progresului istoric al vieţuirii sociale a oamenilor, ci şi deoarece nu totdeauna se reuşeşte a se preciza substanţierea şi dimensionările acesteia în contemporaneitate.

Autorul si-a asumat o atare abordare (a procesului de realizare umană) după ce, în anii anteriori, am mai publicat câteva lucrări de mare întindere având ca tematică problematica ontologiei umane.

În lucrarea de faţă este abordată problematica respectivă în trei mari părţi: I. Condiţionarea procesului de realizare umană – misiune esenţială a progresului societar; II. Realizarea umană în condiţiile actuale ale tranziţiei de la economia liberă de piaţă la economia socială de piaţă; III. Contextul obiectiv şi subiectiv al procesului de realizare umană.