Experiența Urbană a pornit în format radio și podcast în 2016, ca interfață publică a nou înființatei asociații BAZA. Deschidem orașul. Unul dintre scopurile noastre era, și este încă, formarea și promovarea unei rețele de tineri activatori ai orașului, profesioniști ale căror proiecte, cercetări, produse, intenții fac ca Bucureștiul să devină mai bun. Mulți dintre primii invitați ne erau prieteni proaspăt întorși în țară, ca și noi, sau recomandați, din vorbă în vorbă, sau din e-mail în e-mail.

Pe parcursul celor cinci sezoane am virat din cercul cunoscut al arhitecților, graphic designerilor, publicitarilor și economiștilor urbani spre voci ale societății civile, organizații culturale și umanitare, antreprenoriate sociale, descoperind forța schimbării provocate
prin voința singulară. Indiferent dacă ne cunoșteam pe loc, în fața microfonului, sau eram vechi amici, am avut șansele să primesc divulgări candide ale experiențelor personale și profesionale, acceptări ale propriilor încăpățânări, regăsiri de filoane sau schimbări de piei necesare pentru a evolua.

Primele două volume cuprind 55 de interviuri, cel de-al treilea volum, aici prezent, primind câțiva dintre invitați la un al doilea sau al treilea episod – ceea ce transformă această colecție de povești umane într-o mărturie sau, mai bine zis, o acompaniere a evoluției lor.

Întrebările păstrează structura inițială: o introducere personală, o devoalare a propriei formări ghidate de pasiuni și curiozități, fie ele accidentale sau cultivate. A doua parte a discuției descrie proiectele profesionale dezvoltate prin prisma individualității fiecărui invitat – cu poveștile de succes și lecțiile din eșecuri, cea de-a treia parte fiind dedicată acțiunilor de pe „foc”, pregătite de lansare. Interviurile s-au dorit oneste, amicale, cu optimismul idealiștilor și puterea de a nu ne lua prea tare în serios. Sperăm să vă facă plăcere să ascultați, să citiți și, poate, să vă lăsați inspirați.