BAZELE CONTABILITĂŢII

36,75 lei

Categorie:

Descriere

An apariție: 2014

Autor: CICILIA IONESCU, FLOAREA GEORGESCU

ISBN: 978-606-20-0142-1

Nr. pagini: 396

Lucrarea Bazele contabilităţii este destinată studenţilor facultăţilor economice, precum şi masteranzilor. În principal, se doreşte a fi un curs de specialitate care să ofere fundamentele teoretice şi practice privind organizarea şi funcţionarea firmei, apărut din nevoia, pe de o parte, de a satisface cerinţele din planul de învăţământ al acestor facultăţi, iar pe de altă parte, de a veni în întâmpinarea celor care doresc să-şi însuşească practicile contabile pentru a fi eficienţi şi performanţi în domeniu.

Cartea adoptă maniera specifică a notelor de curs, completată cu studii de caz şi probleme rezolvate, dar şi cu probleme propuse spre rezolvare.

În demersul său teoretic şi practic, lucrarea îşi propune să ofere cititorilor modalităţile cele mai eficiente pentru înţelegerea şi aprofundarea problemelor fundamentale specifice, să le formeze o gândire logică, precum şi deprinderile necesare pentru obţinerea şi utilizarea informaţiei contabile, în activitatea de gestiune a firmelor.

Cartea a putut fi realizată prin studiul şi cercetarea a numeroase surse bibliografice din literatura de specialitate, surse menţionate în notele de subsol şi în referinţele bibliografice.