CONTABILITATE. BAZE – PROCEDURI. O ABORDARE INTEGRATĂ MODERNĂ

15,96 lei

Categorie:

Descriere

An apariție: 2007

Autor: MARINICĂ DOBRIN

ISBN: 978-973-725-778-9

Nr. pagini: 324

Lucrarea de faţă se doreşte a fi, în principal, un curs de specialitate care oferă fundamentele teoretice şi metodologice ale contabilităţii, aducând în discuţie întrebări, idei, concepte, teze şi soluţii privind organizarea şi funcţionarea contabilităţii-baze.

În contextul globalizării şi mondializării din epoca contemporană, când, cu voie sau fără voie, graniţele economice ale ţărilor dispar virtual, iar businessul capătă o amploare internaţională, utilizatorii informaţiei contabile îşi regăsesc un limbaj universal al afacerilor materializat în standardele contabile internaţionale.

Într-o lume bulversată şi mai ales contradictorie, valul schimbărilor economice care au avut loc în ultimii ani în ţara noastră a influenţat considerabil şi reforma contabilităţii. O serie de factori endogeni şi exogeni face necesară cunoaşterea de către profesioniştii contabili a Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Caracterizată printr-un real pragmatism, lucrarea de faţă, prin conţinutul şi tematica propusă, se adresează cu precădere studenţilor de la facultățile economice, dar este de un real folos şi practicienilor, cadrelor didactice, managerilor entităţilor economice care doresc să aprofundeze cunoştinţele de  bază ale contabilităţii.