𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐚̂𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞 – 𝐁𝐎𝐎𝐊𝐅𝐄𝐒𝐓 𝟐𝟎𝟐𝟓!
📅28 mai – 1 iunie 2025
📍Pavilionul B2, Romexpo, zilnic între orele 09:00 – 20:00, stand F4
Vă așteptăm cu cele mai noi apariții editoriale, întâlniri cu autori și lansări captivante!
📖𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞:
📌Miercuri, 𝟐𝟖 𝐦𝐚𝐢, orele 𝟏𝟕:𝟎𝟎 – 𝟏𝟖:𝟑𝟎, dublă lansare – “𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐧𝐮 𝐞, 𝐧𝐢𝐦𝐢𝐜 𝐧𝐮 𝐞. 𝐑𝐞𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢” și “𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐞𝐥𝐮𝐢. 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐬𝐞𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐞.”, 𝑴𝒊𝒓𝒄𝒆𝒂 𝑪𝒐𝒔̦𝒆𝒂.
📌Joi, 𝟐𝟗 𝐦𝐚𝐢, orele 𝟏𝟏:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟎𝟎 – “𝐋𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫 𝐒𝐡𝐢𝐩”, 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧𝐨 𝐀𝐦𝐨𝐝𝐢𝐨 (Istituto TESEO, Italia), traducere din limba italiană Alexandra Radu.
📌Duminică, 𝟏 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, orele 𝟏𝟏:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟎𝟎 – “𝐒𝐟𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐢̂𝐧𝐠𝐫𝐨𝐩𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢”, 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐙𝐰𝐞𝐢𝐠, traducere din limba germană Sorin Cristescu.
📌Duminică, 𝟏 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, orele 𝟏𝟔:𝟎𝟎 – 𝟏𝟕:𝟎𝟎 – “𝐒̦𝐚𝐩𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆. 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢”, 𝐇𝐞𝐫𝐧𝐚𝐧-𝐑𝐨𝐝𝐫𝐢𝐠𝐮𝐞𝐳 𝐕𝐚𝐫𝐠𝐚𝐬 (Universitatea Javeriana de Bogota, profesor asociat la Universitatea din Salerno – Italia), traducere din limba spaniolă Alexandra Radu.
📚Vino să descoperi cărți care inspiră, autori care provoacă idei și un spațiu unde cultura prinde viață!
𝐶𝑢 𝑑𝑟𝑎𝑔𝑜𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑒.
𝐸𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎 𝐹𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̧𝑖𝑒𝑖 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑀𝑎̂𝑖𝑛𝑒


Gaudeamus Radio România 2024!

Gaudeamus Radio România 2024!

Editura Fundației România de Mâine a fost prezentă la Târgul Internațional de Carte
Gaudeamus Radio România, care s-a desfășurat în perioada 4 – 8 decembrie 2024 în Pavilionul B2 Romexpo.

Aspectul inedit al standului editurii, diversitatea domeniilor de interes și cele nouă lansări de carte care au avut loc cu ocazia manifestării au fost tot atâtea motive de satisfacție, deopotrivă a cititorilor și a autorilor, dar și un binevenit prilej de a promova producția editorială. Mai multe detalii, interviuri și filme de prezentare pe

https://www.facebook.com/editurafundatieiromaniademaineoficial/?ref=embed_page

 


Lansare: MINERVA – Journal of History and Philosophy

Lansare: MINERVA – Journal of History and Philosophy

Marți, 21 septembrie 2021, cu începere de la orele 15.00, în Sala USH ProBusiness din strada Ion Ghica nr.13, etaj 2, va avea loc lansarea noii reviste MINERVA – Journal of History and Philosophy, prima publicație cu profil umanist gândită și editată integral de Editura Fundației România de Mâine, având caracterul unui proiect cultural original menit să legitimeze și să concretizeze eforturile unei instituții de cultură care va împlini în curând treizeci de ani de existență. Publicația, care va apărea semestrial, va fi disponibilă atât în format tipărit, cât și în varianta online, ca subdomeniu al site-ului editurii. Conținutul va fi editat exclusiv în limba engleză, cu scopul de a crește vizibilitatea și gradul de diversificare a activităților editoriale.

Revista își propune să fie un model de atitudine culturală, o tribună a adevărului, care prin publicarea de studii, eseuri și restituiri istorice să stimuleze creativitatea și dreptul la opinie.


Editura Fundației România de Mâine lansează: Provocări privind contabilitatea şi managementul în era digitală

Editura Fundației România de Mâine lansează: Provocări privind contabilitatea şi managementul în era digitală

Lucrarea intitulată Provocări privind contabilitatea şi managementul în era digitală realizată de un colectiv de autori coordonat de domnul academician Gheorghe Zaman reprezintă o pledoarie pentru lectori şi alte categorii de beneficiari, în primul rând, în sensul asimilării ansamblului de instrumente analitice şi predictive pentru creşterea eficienţei contabilităţii şi managementului financiar-contabil, în direcţia maximizării valorii sociale a unei entităţi economice, în mod complementar față de finalitatea relativ îngustă şi devenită caducă, a paradigmei capitaliste, de „maximizare exclusivă a profitului“, promovată de Milton Friedman.

Volumul abordează, într-o manieră complexă, impactul pe care îl au transformarea digitală şi tranziţia la tehnologiile „disruptive” asupra contabilităţii ca domeniu ştiinţific al înregistrării, prelucrării, sintezei şi utilizării informaţiilor în procesul decizional al fluxurilor financiar-contabile, dar și asupra managementului proceselor de învățământ sau al altor domenii.


LANSAREA VOLUMULUI FILOSOFIA INTEGRATIVITĂȚII

LANSAREA VOLUMULUI FILOSOFIA INTEGRATIVITĂȚII

Editura Fundaţiei România de Mâine, vă invită joi, 8 iulie 2021, ora 16:30 la evenimentul de lansare a volumului domnului profesor Ioan N. Roşca „Filosofia integrativităţii“.

Evenimentul va avea loc în locaţia Universităţii Spiru Haret din str. Nicolae Iorga nr. 34 – 36, în aer liber. Menţionăm că vor fi respectate normativele în vigoare pentru buna desfăşurare a evenimentului în condiţii de siguranţă pentru participanţi.

„Se spune că bestseller pot fi doar cărțile cu un anumit conținut, marcat de senzațional, dezvăluiri, acțiune alertă sau mondenități. Noua carte semnată de domnul profesor univ. dr. Ioan N. Roșca demonstrează contrariul: o scriere din domeniul teoriei poate fi o lectură surprinzătoare, captivantă, cu puncte de vedere și interpretări neașteptate, argumentate științific. Autorul ne oferă o viziune generală proprie – ontologică, metafizică, gnoseologică, o sinteză a ideilor domniei sale expuse în lucrările de antropologie filosofică, axiologie și filosofia istoriei (istoriosofie) publicate de-a lungul anilor. «Filosofia Integrativității» conține schița unei filosofii generale personale, cu liniamentele ontologice, metafizice și gnoseologice care se pot degaja atât prin generalizare inductivă din ideile antropologice, axiologice și istoriosofice proprii autorului, cât și prin argumente și intuiții raționale, independente de generalizările inductive“.

„A FI, A EXISTA ȘI A FI REAL ÎN LUMEA DE AICI ȘI DE DINCOLO”

Vă aşteptăm!

 


Editura Fundației România de Mâine va lansa, în curând, în COLECȚIA STUDII ȘI ESEURI DE FILOSOFIE

Editura Fundației România de Mâine va lansa, în curând, în COLECȚIA STUDII ȘI ESEURI DE FILOSOFIE

A FI, A EXISTA ȘI A FI REAL ÎN LUMEA DE AICI ȘI DE DINCOLO

Se spune că bestseller pot fi doar cărțile cu un anumit conținut, marcat de senzațional, dezvăluiri, acțiune alertă sau mondenități. Noua carte semnată de domnul profesor univ. dr. Ioan N. Roșca demonstrează contrariul: o scriere din domeniul teoriei poate fi o lectură surprinzătoare, captivantă, cu puncte de vedere și interpretări neașteptate, argumentate științific. Autorul ne oferă o viziune generală proprie – ontologică, metafizică, gnoseologică, o sinteză a ideilor domniei sale expuse în lucrările de antropologie filosofică, axiologie și filosofia istoriei (istoriosofie) publicate de-a lungul anilor. Filosofia Integrativității conține schița unei filosofii generale personale, cu liniamentele ontologice, metafizice și gnoseologice care se pot degaja atât prin generalizare inductivă din ideile antropologice, axiologice și istoriosofice proprii autorului, cât și prin argumente și intuiții raționale, independente de generalizările inductive. Aflăm din paginile lucrării că relația între viziunea general filosofică și filosofiile de ramură sau aplicative este, de fapt, o corelație. Filosofiile aplicative constituie premise ale unui demers inductiv, care, completat cu argumente și intuiții strict raționale, se va solda cu ideile unei viziuni general filosofice. La rândul lor, ideile general filosofice vor deveni premise ale unui demers deductiv, de reexpunere a principalelor idei din filosofiile aplicative. Cupola construcției inductive devine astfel temelia aceluiași edificiu refăcut și prezentat sub aspect deductiv. Ideea fundamentală a concepției ontologice, metafizice și gnoseologice în viziunea domnului profesor Ioan N. Roșca este ideea integrativității, altfel spus ideea corelativității spiritului și materiei, a subiectivului și obiectivului, corelativitate prezentă și în rezolvarea principalelor probleme cu care se confruntă filosofia omului, a valorilor și a istoriei.