“𝑃𝑜𝑟𝑡𝑟𝑒𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑖𝑡̧𝑎̆ 𝑐𝑙𝑎𝑝𝑠”” este prima lansare de carte  prezentată de  𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̧𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐚̂𝐢𝐧𝐞 în cadrul Târgului Gaudeamus 2022.

“𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑎𝑟𝑐𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑢𝑒𝑧𝑒 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑐𝑒 𝑎𝑏𝑖𝑎 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑛𝑒𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑒 𝑐𝑙𝑎𝑠𝑖𝑐𝑖𝑧𝑒𝑧𝑒.”  Aceste cuvinte îi aparțin autorului cărții,  domnul 𝐩𝐫𝐨𝐟. 𝐮𝐧𝐢𝐯. 𝐝𝐫. 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐍. 𝐑𝐨𝐬̧𝐜𝐚, și reprezintă un indiciu menit să dezlege parțial enigma unui titlu ce intrigă și stârnește curiozitatea.

Lansarea va avea loc  joi 8 decembrie la ora 17 în  Spaţiul de evenimente Marin Preda

Ne găsiţi de asemenea la standul cu numărul 135  în fiecare zi între 7 și 11 decembrie.

 

𝑪𝒖 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒐𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒕𝒆. 𝑫𝒆 30 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊!


A  doua lansare de carte organizată de 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̧𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐚̂𝐢𝐧𝐞 în cadrul 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥ui 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐆𝐀𝐔𝐃𝐄𝐀𝐌𝐔𝐒   va avea loc tot în Spaţiul de evenimente Marin Preda   joi 8 decembrie la ora 17.25 .

Este vorba despre lucrarea „HomoLaborans“ scrisă de Stefano Amodio și un colectiv de autori .  Traducerea din limba italiană îi aparține Alexandrei Radu.

Va așteptăm cu drag.

 

𝑪𝒖 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒐𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒕𝒆. 𝑫𝒆 30 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊!


În ultima zi a 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥ui  𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐆𝐀𝐔𝐃𝐄𝐀𝐌𝐔𝐒, 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̧𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐚̂𝐢𝐧𝐞 lansează o întrebare și o temă de dezbatere foarte actuală :”” Mai are resurse umane agricultura României?“

 

Autoarea cărții este  Cristina Pastramă-Mavrodin.

Vom încerca să aflăm răspunsul duminică, 11 decembrie, în intervalul orar 11: 00 – 11: 45, în spaţiul de evenimente „Mircea Sântimbreanu.

Va așteptăm cu drag.

 

𝑪𝒖 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒐𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒕𝒆. 𝑫𝒆 30 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊!

 


Minerva – Journal of History and Philosophy – Volume 3, Issue 1, September 2022

Minerva – Journal of History and Philosophy – Volume 3, Issue 1, September 2022

Avem deosebita plăcere de a vă anunța apariția volumului 3 al revistei noastre, în care puteți găsi următoarele articole:

 

History

 

SZATHMARI’S PHOTO ALBUM ON THE DANUBIAN PRINCIPALITIES IN 1853

At the origins of war photoreportage in the nineteenth century,

Hernán Rodríguez VARGAS

 

UN POINT D’HISTOIRE VÉCUE,

DANS SOCIETAS ACADEMICA DACOROMANA,

ACTA HISTORICA, TOMUS I, 1959, Nicolae PETRESCU-COMNEN

 

150 YEARS SINCE THE BIRTH OF POLISH MARSHAL

JÓZEF PIŁSUDSKI (Part II), Andrzej DUBICKI

 

KING CAROL II – NICOLAE TITULESCU

ONE OF THE STILL UNRESOLVED CONTROVERSIES OF THE INTERWAR PERIOD, Nicolae MAREŞ

 

 

Philosophy

 

PLATONIC IDEA OF TRUTH

PLEASURE – MOTIVE AND MEANS OF HUMAN WILL AND ACTION IN EUGEN RUSSU’S VISION. Constantin STROE

 

THE PHILOSOPHICAL DIMENSIONS OF AN EDUCATIONAL CONCEPT: LINGUISTIC MEDIATION. MRS. VALERIA FEDELI’S

SPEECH AT THE TESEO INSTITUTE, Stefano AMODIO, Aurelian Virgil BĂLUŢĂ

 

A NEW EXEGESIS OF THE PHILOSOPHY OFVASILE BĂNCILĂ,  A BOOK REVIEW, Ph. D. Ioan N. ROȘCA

(RE) FINDING THE EGO THROUGH THE NEUROLINGUISTIC STUDY
OF FOREIGN LANGUAGES, Alexandra RADU

 

LIVING IN MODERN SOCIETY, Philosophy – History – Language, Arturo CAMPANILE

 


Experienţa urbană (interviuri), Volumul III

Experienţa urbană (interviuri), Volumul III

Experiența Urbană a pornit în format radio și podcast în 2016, ca interfață publică a nou înființatei asociații BAZA. Deschidem orașul. Unul dintre scopurile noastre era, și este încă, formarea și promovarea unei rețele de tineri activatori ai orașului, profesioniști ale căror proiecte, cercetări, produse, intenții fac ca Bucureștiul să devină mai bun. Mulți dintre primii invitați ne erau prieteni proaspăt întorși în țară, ca și noi, sau recomandați, din vorbă în vorbă, sau din e-mail în e-mail.

Pe parcursul celor cinci sezoane am virat din cercul cunoscut al arhitecților, graphic designerilor, publicitarilor și economiștilor urbani spre voci ale societății civile, organizații culturale și umanitare, antreprenoriate sociale, descoperind forța schimbării provocate
prin voința singulară. Indiferent dacă ne cunoșteam pe loc, în fața microfonului, sau eram vechi amici, am avut șansele să primesc divulgări candide ale experiențelor personale și profesionale, acceptări ale propriilor încăpățânări, regăsiri de filoane sau schimbări de piei necesare pentru a evolua.

Primele două volume cuprind 55 de interviuri, cel de-al treilea volum, aici prezent, primind câțiva dintre invitați la un al doilea sau al treilea episod – ceea ce transformă această colecție de povești umane într-o mărturie sau, mai bine zis, o acompaniere a evoluției lor.

Întrebările păstrează structura inițială: o introducere personală, o devoalare a propriei formări ghidate de pasiuni și curiozități, fie ele accidentale sau cultivate. A doua parte a discuției descrie proiectele profesionale dezvoltate prin prisma individualității fiecărui invitat – cu poveștile de succes și lecțiile din eșecuri, cea de-a treia parte fiind dedicată acțiunilor de pe „foc”, pregătite de lansare. Interviurile s-au dorit oneste, amicale, cu optimismul idealiștilor și puterea de a nu ne lua prea tare în serios. Sperăm să vă facă plăcere să ascultați, să citiți și, poate, să vă lăsați inspirați.


PSIHOFIZIOLOGIA ȘI PSIHOLOGIA COMUNICĂRII INTERUMANE

PSIHOFIZIOLOGIA ȘI PSIHOLOGIA COMUNICĂRII INTERUMANE

La editura noastră, în colecția „Paradigme ale cunoașterii”, s-a lansat noua carte a domnului prof. univ. dr. Mihai Golu – Psihofiziologia și psihologia comunicării interumane.

Spre deosebire de alte lucrări de psihologia comunicării, lucrarea aduce în atenție și insistă asupra următoarelor aspecte sau componente principale: dispozitivele și mecanismele de recepție a informației, dispozitivele și mecanismele de procesare-decodare, dispozitivele și mecanismele de emisie, dispozitivele și mecanismele de autocontrol și rolul proceselor psihice particulare. Prin aceasta, se demonstrează că relația de comunicare intersubiectivă, dincolo de trăsăturile generale, implică și determinații individuale peste care nu se poate trece.